Artikel ‘Huurlofts’ in Magazijn voor jonge werkenden aldus AD

Artikel ‘Huurlofts’ in Magazijn voor jonge werkenden aldus AD

De verhuurder kan sinds kort een modelloft laten zien aan geïnteresseerden. De gemeubileerde ruimten variëren in grootte van 30 tot 50 vierkante meter.
De verhuurder kan sinds kort een modelloft laten zien aan geïnteresseerden. De gemeubileerde ruimten variëren in grootte van 30 tot 50 vierkante meter. © Nico Schouten

‘Huurlofts’ in Magazijn voor jonge werkenden

Het Regentessekwartier krijgt er eind juli 72 bewoners bij. Deze vooral jonge mensen nemen hun intrek in het industrieel uitziende Magazijn.

Het staphart van Den Haag, de Grote Markt, ligt op anderhalve kilometer lopen en station Hollands Spoor op twaalf minuten fietsen. De jonge expats, trainees en studenten die een plekje bemachtigen in Het Magazijn wonen er straks op behapbare afstand vandaan.

Het uit 1931 stammende Magazijn wordt momenteel verbouwd tot een woonplek met daarin 72 ‘lofts’, al hebben ze niet de enorme omvang die eigenlijk bij die omschrijving hoort. De woonruimten variëren namelijk van dertig tot circa vijftig vierkante meter. ,,Maar het gebouw blijft zijn industriële uitstraling grotendeels houden en de plafonds zijn, net als bij officiële lofts, hoog. Hier aan het Esperantoplein op 3,40 meter”, vertelt Bert Schepens van eigenaar Maxwell Invest uit Den Bosch.

Opslagplek
Het Magazijn was het grootste deel van de vorige eeuw een opslagplek voor transformatorhuisjes. Het hoorde bij het ‘Gemeentelijk Electrisch Bedrijf’. Vanaf de jaren 90 werd het terrein waarop het Magazijn staat echter steeds meer een woonlocatie. Ook op dit moment wordt rond het in opbouw zijnde loftcomplex nog gewerkt aan een aantal appartementencomplexen.

Toen het pand vorig jaar in handen kwam van de Brabantse projectontwikkelaar werd al snel besloten dat het kleine woonunits zouden moeten worden. Enerzijds omdat Maxwell Invest dat als specialiteit van het huis aanvoert, maar ook omdat er volgens Schepers ‘enorme vraag naar is in Den Haag’.

,,Onder studenten is de stad almaar geliefder aan het worden omdat Universiteit Leiden en TU Delft hier dependances hebben. Verder trekken bedrijven en internationale organisaties veel expats en trainees naar Den Haag.”

De zestig mini-lofts, zes medium lofts (36 vierkante meter) en zes grotere lofts worden gemeubileerd aangeboden vanaf 575 euro. ,,Alle units zitten onder de 710 euro per maand, dus men kan huursubsidie aanvragen.”

Linnenpakket
Daarnaast kunnen mensen een ‘linnenpakket’ inkopen; dan hoeven er geen beddengoed en handdoeken te worden meegenomen vanuit pak ‘m beet Jamaica of Italië. Een andere extra service is het keukenpakket. Daarbij levert de verhuurder servies, kookgerei en pannen. In het complex is ook een wasruimte bedacht, waar iedereen zijn wasje kan draaien. Er is altijd een huismeester aanwezig.

De begane grond is bedoeld voor bedrijven en mogelijk ‘lichte horeca’. In het pand komt halverwege het drie etages tellende gebouw een terras dat door alle bewoners en werknemers gebruikt kan worden. Maar voor de komende maanden is hard doorwerken het devies. Al kan de Haagse verhuurder Expata sinds kort een modelloft laten zien. ,,De belangstelling is goed. Zonder reclame hebben we al dertig geïnteresseerden, maar potentiële huurders willen ook zíen wat het wordt. Dat kan nu”, besluit Michiel Martijn van Expata.

 

http://www.ad.nl/den-haag/huurlofts-in-magazijn-voor-jonge-werkenden~a5b07922/